• Alliansen, Ekonomi 10.06.2012

    För att förstå dagens ekonomiska kollaps, så måste man också förstå den bakomliggande idén. Få förklarar den bättre än nationalekonomen Marian Radetski. Han förklarar ”marknaden” – från 1997.

    Del 1

    YouTube Preview Image

    Del 2

    Mer om nyliberalismen. Oligarkernas övertagande av den demokratiska makten i USA i början av 1900-talet.
    Barnet ropar i Kejsarens nya kläder, men kan aldrig överrösta den kollektiva dumheten.

    Peter Wolodarski berättar om hur EU ordinerar bantning till en anorektiker, vilket är halva sanningen. Den andra halvan är att offentlig konsumtion måste öka på bekostnad av privat.

    Just nu åker den ekonomiska krisen omkring i husbilar, finansierade via lån till den yngre generationen som köpte pensionärens lägenhet, som måste kämpa en livstid för att betala lånet. Inflationen har 10-dubblat pensionärens uttag ur systemet och det är den inflationen som alla nu investerar i, inklusive EU,  på bekostnad av produktionen.

    Mer om vem som äger skulden:
    Sophia Arkelsten
    Krisen är inte finansiell, utan fördelningspolitisk.
    Fördelningskrisen.

    I ljuset av den extremaste vanarten, där familjer som Rausing, levererar arvtagare som utan något som helst bidrag till välden, ser miljoner flyta in på sina konton samtidigt som man knarkar ihjäl sina meningslösa liv, så har valpen Fredrik Reinfeldt synpunkter på Välfärdsstatens ambition om att förela resurser och skapa förutsättningar för allas rätt till mänskligt liv. Övervinster, extrema uttag ur systemet, där bostadsmarknaden blivit medelklassens biljett till det moderata tankesättet, äter systematiskt i sönder människors liv och medvetande. Inte minst riksdagsledamöterna själva och deras perversa pensioner och barnungar i för stora klänningar som tjänar 150 000:- i månaden, visar på ett klasstänkande som fullföljer Marian Radetskis människosyn. Perversionens groteskaste varelse Lööf, hävdar nödvändigheten av slavlöner för ungdomar, samtidigt som han kallar sin egen lön ”karriärslön”. Denna innehållslösa självförtroendetant, som inte bara är ”inte produktiv” utan kontraproduktiv, är inget annat än den värsta sortens socialbidragstagare, tillsammans med massor av politiker och arvtagare, typ Rausings. Och den här typen av automatiserade uttag ökar med mattematiken. Det kostsamma dököttet stannar produktionen och låter välfärden guppa i hamnen i Monaco, åker omkring i husbilar, investerar i bostäder/fast egendom för att säkra sin rätt att ta leva på en nivå som saknar all koppling till det bidrag man lämnar till samhälle och utveckling.

    Sverige röstade fram en barnunge till statsminister och står nu inför en mycket hög nota. När sen Kina blåser till lite och höjer sina priser, tillsammans med oljeproducenterna, så kommer katastrofen, de sociala spänningarna som gossen byggt in i systemet att blottläggas fullt ut. Så som gjordes i Libyen, så som görsi Syrien och Grekland.

    YouTube Preview Image

    Välfärdsstaten är omöjlig som konstruktion, säger Fredrik Reinfeldt.

    Välfärdsstaten är en tautologi. Det som skiljer människorna från djuren, är just staten och människans förmåga att ta hand om svagare individer. Denna mänsklighet blir alltmer en fråga om att ha råd och överklassens vilja att ta hand om ”sina egna”, är samma vilja som tidigare förvaltades av staten.
    ”Välfärdsstaten är omöjlig som konstruktion” – Nej. Inte för familjen Rausing, Inte för Wallenberg, Bonnier, Kamprad, Persson (H&M) etc. Problemet är att man stannar välfärdsstaten inom sina egna led, familjer, nätverk, loger.
    Rausing köper de bästa advokater, Rausing använder pengar för att sudda t ex Youtube. Rausing skyddar sina svaga individer och sitt namn.

    ”Det här videoklippet är inte tillgängligt.”

    Detta visar Aftonbladet:

    Google bildsök har man inte kontroll på.

    Eller bildserien i det mänskliga förfallet, alternativet till Reinfeldts välfärdsstat:
    Med början: Hans Kristian Rausing pictured driving his car in May and picking up cash near his West London home. The heir to the Tetra Pak fortune has been arrested for drug possession after his wife Eva Rausing was found dead at their property.http://www2.pictures.zimbio.com/bg/Hans+Kristian+Rausing+London+2PcESDDv41Bt.jpg

    Problemet är inte välfärdsstaten.
    Problemet är Fredrik Reinfeldt och den samhällsklass som han skyddar.

    Rausings gör helt rätt som skyddar sin avkomma. Rausing agerar som en välfärdsstat, men man är för inskränkt i sin omsorg, som en leverfläck som tar pigmentet från resten av huden.

    Posted by alfverner @ 7:15

  • 21 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu