• Alf Verner Carlsson har lämnat människobyn. Han har dragit sig tillbaka tillbaka från människornas lömska och själviska värld för att hänge sig åt sina djur. Men det är inte den beryktade villkorslösa kärleken som lockar – utan ärligheten.

  Men det hindrar honom inte från att på avstånd betrakta människornas värld; och ibland påminna dem om vilken värld det är de lever i.

  (Eller vad säger du pappa? Annars får du försöka lista ut hur man ändrar den här texten…)

  Nja, det är väl inte direkt ”människorna som är lömska och själviska”, det är snarare så att det system som byggs upp skapar sådana förutsättningar att människorna lotsas in i positioner som man egentligen inte vill ha. Jag tycker t ex att all grundskola ska vara kommunal, men när de politiska krymplingarna privatiserade skolorna och det fanns alternativ som var bättre för mina barn, så fick dom gå i den privata skolan. Man kan liksom inte offra sina barn eller göra dom till slagträ i den politiska retoriken.

  Icke desto mindre ska jag med allt nödvändigt våld som krävs förstatliga samtliga grundskolor när jag kommer till makten och i väntan på det ryktar jag mina hästar.

  Jag citerar Ingela L:s bror konstnären Magnus Wallin, ”det är inte individerna som är onda, det är institutionerna…” Det är/borde vara själva grundbulten i hela samhällsdebatten och det självklara utgångsläget inom t ex statskunskapen.

  Icke desto mindre kommer jag att ställa de individer till svars som har ett större ansvar för samhällsbygget genom sina positioner, än andra. Även om också dom är ett resultat av…

  Pappan

 • 46 Responses

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu