• Okategoriserat 14.08.2012

  Thorvaldsson har 90 000:- i månadslön.

  Thorvaldsson: ”Det är ingen hög lön, men det är ingen låg lön heller, det är en tydlig lön”.

  (Man har nämligen kommit på Vanja med att ha så mycket extra för styrelseuppdrag att hon hade en otydlig lön. Därför var det bättre med en tydlig lön. Thorvaldssons lön är tydlig. Övertydlig.)

  90 000:- i månaden innebär ett rejält överskott varje månad. Detta överskott kommer inte Thorvaldsson att kunna göra av med utan måste investera. När sen Thorvaldsson en gång dör, så har det byggts upp ett stort överskott som hans barn tar över och kan använda för att begära ut arbete från de arbetare som Thorvaldsson företräder.

  I de investerade företagen förutsätter Thorvaldsson att det uppstår vinst. Denna vinst sitter på ena sidan i förhandlingen och på andra sidan sitter Thorvaldsson själv och ska förhandla upp arbetarnas villkor. Skulle Thorvaldsson t ex lyckas höja arbetarnas löner, så blir det på vinstens bekostnad. D v s han gör våld på sin egen förmögenhet och ytterst det arv han tänker efterlämna till sina barn, som i sin tur ska använda pengarna för att leva på mina ungar. Detta kallas ideologi.

  Thorvaldsson måste ha någon slags idé om varför han ska 4 ggr mer än de han företräder.
  Jag förstår inte den idén.

  Jonas Sjöstedt har 55 000:- i månadslön. Det är max vad man får ha i Vänsterpartiet.
  ”Vi tycker det är rimligt”.
  Jag tänker då på fondval:
  ”Ska du tvunget fondspara så välj den med lägst förvaltningskostnader.”

  ”Ska du tvunget rösta, välj den med anständigast lön”

  ”Ska du tvunget vara med i facket …” Nej, det gick inte där. Där finns ingen anständighet.

  Lööf har 151 000:- i månaden. Hon kallar det ”karriärslön”.
  Slår man upp ordet så får man svaret: ”Inga synonymer hittades för din sökning. Kanske har du stavat fel?” Det är helt enkelt ett nytt ord som Lööf har hittat på.

  Slår man sen på ”ungdomslön” så får man samma svar: ”Inga synonymer hittades för din sökning. Kanske har du stavat fel?”

  90 000:- i månaden är en mycket hög lön.

  Vill man sen se om lön och kompetens har något samband och sätter Sjöstedt – Thorvaldsson – Lööf på en skala, så finner man att korrelationen är upp och ner, bak och fram, hur man nu väljer att se det. Då finner man tre storheter:

  Sjöstedt/produktiv för 55 000:- i månaden.

  Thorvalsson/improduktiv för 90 000:- i månaden.

  Lööf/kontraproduktiv för 151 000:- i månaden.
  (Lööf lämnar politiska förslag som bygger på fel antaganden, förskingrar skattemedel genom att låta staten betala Centerpartiets mat och dryck samt dränerar Centerpartiet på medlemmar. Det är så jag menar med kontraproduktiv.)

  90 000:- i månaden är en väldigt hög lön och förstår man inte det, är det tveksamt om man ska sitta som LOs ordförande. Åtminstone borde han inte ha några medlemmar.

  Posted by alfverner @ 6:33

 • 46 Responses

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu