• Okategoriserat 13.08.2012

  Eftersom jag är åsiktsblockerad på Aftonbladet, så måste jag skriva mina synpunkter här. Det finns många som är åsiktsblockerade i Syrien också, men dom har åtminstone tagit upp striden.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/article15253057.ab?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Alf Verner ·  Toppkommentator

  Ahh, fast fan vet.
  I Sverige har vi den kolletiva dumhetens diktatur. Daytraderns diktatur. Riskkapitalets diktatur. Lööfs diktatur. Röstsedeln är så devalverad att den är mindre värd än pappret den är skriven på. Vi röstar fram diktaturen. Alliansen tar det demokratiska valet son intäkt för att genomföra diktaturen. Utförsäljning av allmän egendom har inget folkligt stöd, Bilprovning, apotek, järnväg, energi, välfärd. Det finns inget demokratiskt stöd, bara ett demokratiskt underlag i form av en valsedel.
  Alliansen förvaltar inte demokratin.
  Alliansen tar det demokratiska valet som intäkt för att demontera demokratin. Vi har snart inte mycket kvar att rösta om, finansmarknaden dikterar villkoren.

  1. Vi kan faktiskt skita i Saudi-Arabien för ett ögonblick och undra hur mycket Moderaterna och deras lydpartier ska hinna förstöra före 2014.
  2. Vi kan faktiskt skita i Saudi-Arabien för ett ögonblick och undra varför ingen kräver nyval, när vi står inför den värsta nedrustningen av demokratin i Sveriges historia.

  Så vad en enskild blodfattig försvarsminister väljer för pedagogik är bara en detalj i ett helt kluster av obegripligt politiskt ledarskap.

  Svar ·  5 · Gilla ·

  ”Den stora massan” har gjort sitt val:
  Man har positionerat sig utifrån rådande förutsättningar. Inte ens Karin har någon annan uppfattning än att Saudiarabien är en diktatur, men hennes ROLL (exportpolitiska hänsynstaganden) kräver att hon förhåller sig diplomatiskt korrekt. Problemet och den gordiska knuten är att ”den stora massan” aldrig någonsin tar ett förpliktigande ställningstagande. ”Statsa på dig själv”, ”Man lever bara en gång”, ”Vem vet vad som händer imorgon”, ”bry dig inte, du kan ändå inte påverka något” etc. t o m Carpe Diem, ingår i odlingslotten och psykologin har fått en egen genre: Kognitiv psykologi: ”Välj dina strider”. Vem bryr sig om gårdagen och imorgon är du död, lev NU.
  Att jämföra med indianernas: ”Vi lånar vår tid av våra barn”.

  Fascismen är inget annat än att vi suddas ut som självständigt aktiva

  och tänkande individer och möts som ”rolller”. T o m Karin är låst av sin roll och systemet flyter som en pråm mot vattenfallet.
  Nyckeln är att komma åt systemfelen, nyckeln är att ALLA ser sin roll, som i grunden är den som förgör. Vad skulle t ex Hans-Christian Rausing med alla sina miljarder? För att leva äktenskap med en fru i förruttnelse? Även han förgörs av förväntningen i rollen. Han hade garanterat mått mycket bättre i ett jämlikare samhälle, som inte byggde på rovdrift både av den producerande medellöse arbetaren och den till fantasi stenrike Rausingsonen.

  Det finns ingen anledning att tjäna 150 000:- i månaden. Ingen behöver dessa pengar och ytterst få tillför värden som motsvarar 150 000:- i månaden. Det enda som händer är att man säkrar upp att deras barn kan utkräva arbete av den fattiges barn. 150 000:- i månaden, eller 90 000:- i månaden, som LO:s pajas har i lön saknar den ideologiska grund som krävs för att bygga ett ansvarstagande ledarskap. 90 000:- i månaden betalar bara lojaliteten mot klass- och arvssamhället.

  Ska ni tvunget välja fonder – välj den med minst avgift.
  Ska ni välja parti – Välj det parti där ledaren är minst betald.

  Jonas Sjöstedt har 55 000:- brutto i månaden. (Reinfeldts informationssekreterare har 60 000:- i månaden)
  Räcker det?
  Naturligtvis.
  Vem lever inte furstligt på 55 000:- i månaden – 27 500:- efter skatt.

  ”Den stora massan” är helt med på detta resonemang, men man bryr sig inte. Man tycker t o m att det är bra att Sverige säljer vapen, hur många som helst, bara det ger intäkter. ”Säljer inte vi, så säljer någon annan”.

  Vi har århundrades bluff med glödlampskartellen, som beslutade att forska fram en lampa med max 1000 timmars brinntid. Vad gjorde den dumme djävla arbetaren när det protesterades? Jo, han STÖDDE kartellens ambitioner, därför att det innebar att han fick behålla sitt jobb. Rollen som anställde avgjorde arbetarens ställningstagande. Det var liksom aldrig något snack om att istället fördela den välfärd som hade uppstått av en längre brinntid. Man kunde gått ner i arbetstid t ex. Vi har länge befunnit oss i detta evighetsproblem och vi har kommit fram till att Hans-Christian ska få köpa knark, bo med tjänstefolk i centrala London och leva med sin ruttnade fru och att A-kassan inte ska gälla som en försäkring, utan att fattigdomen är ett politiskt verktyg/incitament för att folk ska söka jobb.

  Och inte ens Karin Enström är en egen tänkande individ. Hon är en roll och svarar utifrån en roll och det är väl inte förrän fabrikör Höglund blir för påträngande som det börjar hända saker.

  YouTube Preview Image

  Och vad gör då indignationsjournalisten Eva Franchell?
  Jo, hon skriver det som Karin Enström hade skrivit, om Karin Enström hade varit indignationsjournalist på Aftonbladet.
  Och vad hade Eva Franchell sagt om Saudi….

  Posted by alfverner @ 12:46

 • 4 Responses

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu