• Okategoriserat 15.07.2012

    Detta refuserar Jan Helin i Aftonbladet.

    En kommentar till Katrine Kylos ledare.

    Med tanke på att tjejer levererar mer i skolan, så borde en majortitet befinna sig i ledande positioner. Det kanske är så att USA i högre grad än Sverige går på kompetens vid tillsättning av höga chefer och att det innebär en högre andel höga chefer. Är det så, skulle kvinnor gynnas av att kompetensen sattes i förgrunden. Däremot skulle det inte innebära ”kvinnliga värderingar” i beslutsfattandet, det är fortfarande samma utsugarsystem. Det kanske är så attt Sverige skulle slå sönder sina gamla frimurarornar och överhuvudtaget nätverk som gynner svågerpolitiken.

    När det gäller bidrag till ensamstående mammor, så är fördelningspolitiken problemet. Finns det någon som arbetar hårdare än en ensamstående mamma generellt över dygnets 24 timmar och finns det någon som arbetat mindre än Hans-Christian och Eva Rausing? Skulle vi värderat nyttan och värdet av människornas insats, så hade vi fått vända förhållandet 180 grader och därmed ockå gett ”den ensamstående mamman” det som tillhörde henne.

    …och andelen ”Hans-Christian och Eva Rausing” ökar ständigt och drar livskraften ur hela systemet. Här skulle en kraftigt ökad arvsskatt lämnat ett bidrag till fler kvinnor i ledande befattningar och en omvärdering av själva värdet i det man gör. Vaför är t ex inte arbetet med barnen pensionsgrundande? (pavsett kön)

    ”Vårt svenska system” existerar inte. Vi är bäst i EU-klassen på att bygga förkrigstyskland, där regeringen underlättar för resurserna att lämna landet till privata spekulanter, driver segregationspolitik och uppmuntrar till investeringar i inflation istället för produktion. Vår demokrati är ett skal som står av sig själv, som en mumie uppäten på allt sitt innanmäte och stendöd. Valsedeln är en historisk installation och något som påminner oss om vår historia.

    Kampen om fördelningen måste därför inkluderas i ”kvinnokampen”. Det känns inte helt rimligt att diskutera ett mål där 50% av lägervakterna måste vara kvinnor…

    Posted by alfverner @ 22:48

  • 21 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu