• Feminismen, Vänstern 09.06.2012

    Hopplös romantiker. Jag hatar ägglossningar, menstruationer, bröst som beskrivs som fettvalkar. Jag hatar hen- och snippafeminismen. Nej, förresten, jag föraktar den. Att överhuvudtaget lägga ner tid på detta tjafs gör mig mer än irriterad. Och varför tar snippa-feministerna ”snippa”? Varför löper man inte linan ut och tar fittan som utgångsläge och kallar kuken för ”foten”.
    Det odlas någon slags radikalfeministisk populism som förväxlar hen-feminismen med ”jämställdhet”. I själva verket är det tvärtom, man vänder 180 grader och glömmer att ”mannen” är ett resultat av samma tänkande, samma system. En samling snippafeminister försöker dela upp världen i onda och goda, där ond är ”man” och god är ”kvinna”. Man förstår inte systemen och att t ex SE-bankchefen Annika Falkengren är en av de värsta ”männen” i systemet. Frågan handlar inte längre om undersköterskan som bara tjänar 18 000:-, utan om överläkaren, där den manlige överläkaren hade 90 000:- i månaden och den kvinnliga bara får 70 000:- i månaden.

    I en stor förvirrad mix har feministbegreppet kastats omkring intill oigenkännlighet, där någon är mer feminist än någon annan och där plötsligt både Göran Persson och Anders Borg erkänner sig som feminister, samtidigt som Gudrun Shyman hånar all lågbetalda genom att bränna upp 100 000:- för att ”sätta feminismen i ljuset”. (Förstår man inte ens att feministbegreppet dör sotdöden när dessa storheter gör sina inlägg?)

    Jag kan bara tröttna och återvända till FNs deklaration om de mänskliga rättigheter från 1948. Vill jag toppa det så går jag till Kvinnokonventionen.

    Jag förstår att ”kampen” aldrig tar slut. Kampen om att bestämma, kampen om att ha rätt och jag stödjer fullt ut totalkriget mot de som förvägrar kvinnan (och mannen) rätt till sin kropp. Jag vill stänga moskéerna efter uppdrag gransknings reportage som visade att dom var utbildningsinstitutioner i kvinnomisshandel, våldtäkt och bigami. Man sätter koranen över den svenska lagen, man driver tänkandet tillbaka till medeltiden och befäster mannens och kvinnans medeltida roll. Jag vill STÄNGA NER moskéerna i ett rent utrednings och utbildningssyfte. Det är INTE ok att vi har en demokratisk riksdag, ett sen 100-tals år utvecklat demokratiskt samhälle, där vi har institutioner som arbetar för en medeltida syn på människan. Oavsett religion, så måste samtliga underordna sig 349 demokratiskt valda riksdagsledamöters makt. Och där ingår jämställdheten, allas lika värde som ett utgångsläge. Men det behövs inget speciellt  ”feministbegrepp”. Förtryck av kvinna, man, sjuk, arbetslös, barn, offentliganställda etc. är förtryck och ska bekämpas som förtryck. Att nischa in motsättningar, ”UNGDOMS-arbetslöshet, BARN-fattigdom, KVINNO-förtryck är usel politik, populism, att ställa det ena mot det andra. Det handlar om arbetslöshet, fattigdom och förtryck oavsett prefix ska det bekämpas med alla medel.

    Nu ska tydligen Vänsterpartiet utbilda kvinnor i självförsvar.
    Jag minns när min dotter skulle skolas in till tandläkaren och möttes av en häxa. Hennes första ord var: ”Detta med att går till tandläkaren är inget farligt”. Kärring, dum i huvudet. Dottern svettades ymnigt av skräck.
    Jag minns alkoholtjafset i skolan, där ordförande var en hycklande tandläkare som byggde sina fester på stulen tandläkarsprit. Tid ägnades åt ”droginformation”. Jamen, vänta lite. Jag vill att mina ungar ska lära sig om fåglar, om luften och havet. Varför ska jag och mina barn sitta här och lyssna på alkoholtjafs, när vi kan ligga nere vid havet och bada? Vad är det för idiotfokus?
    Självförsvar i ”pungspark och spring som fan”? Vad är det för hållning till livet? Blir inte varje manligt närmande en aggressiv handling? Hur ska det värderas, när ska sparken sättas in? Vad är det för frågor, för mentalitet? ”Varje man är en potentiell våldtäktsman”.

    Samtidigt fullständigt vräker det in ”sexspecialister” med sina synpunkter om vad som är bra och dåligt och även de mest förvirrade sanningar lyfts upp och görs rumsrena i ”fråga Olle”-programmen. En ung tjej VDN-testar massagestavar och kommer fram till en mjuk, en hård och en lite mindre ”resestav”. som man kan stoppa in lite sådär. ”Sen är man klädd”, avslutar hon sin genomgång. Sexualiteten är reducerad till något kemiskt elektriskt. Människorna objektivviseras och den goda relationen handlar om antal ryck i underlivet per tidsenhet.
    I denna verklighet, som alltmer reducerar människan, som inför varje stormakts undergång, så ska Vänsterpartiet utbilda kvinnor i självförsvar!?

    Var finns den verklighet där fysiskt våld, om än i formen försvar, bidrar till minskat fysiskt våld? Det är som USAs sinnessjuka idé om att krig leder till fred, eller mord på politiska motståndare leder till frihet.
    Vad händer om ”pungsparken” misslyckas? Vad händer i hemmen, när kvinnan försvarar sig fysiskt?
    Vad skulle hända om våldtäktsmän dömdes till döden? Skulle då inte andelen mördade våldtäktsoffer öka?
    Jag svarar själv på frågan. SJÄLVKLART. En våldtäktsman som riskerar döden lämnar inga vittnen. Därför är dödsstraff synnerligen olämpligt, även om det känns helt rimligt för vilken pappa som helst.

    På samma sätt fungerar ”självförsvar”. Det ger inget skydd alls, eller ökat självförtroende. Det ger paranoia och ständig skräck, och förr eller senare överdrivs våldet i någon riktning. Även där står USA som exemplet på hur våldet har försatt landet i ständig skräck och paranoia, med en kontrollstat som får Orwells ”1984″ att framstå som ett anarkistiskt dagis.
    Varför inte gå en målarkurs istället? Eller en kurs i poesi?

    Jag är romantiker. Jag idealiserar och glorifierar. Jag skriver dikter och jag motsätter mig varje form av objektifiering av människan och jag motsätter mig varje form av fysiskt våld som problemlösning. Det är en skam att ett sådant förslag fått fäste inom Vänsterpartiet och en av anledningarna till att partiet, trots den mest överlägsna politiska analysen, aldrig får en chans att lyfta till dom vänstermandat som Sverige så väl skulle behöva.

    Som exempel på ”feministisk” retorik, så är detta ett bra exempel, till skillnad från snippa-feminismen som inte ens hade den goda smaken att kalla mannens könsorgan för ”fot”.

    Lägg ner den fullständigt befängda idén om självförsvar.
    Börja simma istället.

    20120615
    Sveriges feministiskaste feminist. En kvinna som inte fallit offer för patriarkal anpassning, utan som verkligen rör sig och för sig utifrån sin kvinnliga identitet mitt i den mest mansdominerade av världar. Utöver det visar hon politiskt mod och tillför helt nya värden till fotbollens svettiga omklädningsrum. Här handlar det inte om ”hen- och snippa”, eller att bränna upp 100 000:- mitt i ansiktet på underbetald välfärdspersonal, utan att konkret befinna sig i, ta för sig och dela med sig av sin personlighet.

    Posted by alfverner @ 17:58

  • 40 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu