• Okategoriserat 21.04.2012

    Jobbansökan som politisk kommentator.

    I många organisationer drabbas ledarskapet av omnipotens. Det kan gälla Gaddafi, Stalin, Hitler, Mao etc.  och det får konsekvenser. I det lilla landet Sverige fick t ex SJAB en VD, som genast rensade ut all historia ur företaget, tystade internkritiken, såg till att bli bekräftad och bytte en kompetensorganisation mot en lojalitet och slutligen SJABs undergång. Han är nu avskedad och hans efterträdare får ta hand om ett råttbo av felaktiga beslut.

    Omnipotensen har även drabbat Fredrik Reinfeldt, som någonstans måste ha rekord i avhoppade ministrar. Han har gjort lögnen till en konst och så länge lögnerna framförs med lugn stämma, lite framåtböjd, med fast blick och iklädd mörk kostym, så tas detta som intäkt för ett starkt ledarskap.
    Tolgfors hinner inte avgå, förrän Sofia Arkelsten står på tur.

    Men problemet är inte Sofias. Hennes kapacitet, inklusive Juholts sedelpress, var ganska snabbt identifierad, så snabbt att Reinfeldt borde ha vetat det innan hon tillsattes. Men samtidigt som hon av alla medelbegåvade identifierades som djupt okunnig, omogen och definitivt olämplig, så valdes hon ut av just Fredrik Reinfeldt. Att hon får gå är betydligt mindre anmärkningsvärt att hon tillsattes. Men hon får jobbet på två oslagbara meriter: 1. Lojal, 2. Utgör inget som helst hot mot ledningen. Samma inkompetensmeriter som präglar alltför många verksamheter idag.

    Alliansen är i huvudsak två personer: Reinfeldt/Borg, två charlataner med uppsynen av statsman. Reinfeldt talar tryggt och Borg växlar in statsskulden med utförsäljning av vår gemensamma egendom. Han kissar i sängen och det är varmt mysigt idag, men när vi vaknar är det svinkallt och sjukt omysigt att betala räkningarna. Reinfeldt avslöjar sin enastående oduglighet genom tillsättningen av Sofia Arkelsten, vars avsättning är ett försök att upprätthålla myten om att det alltid kommer att vara varmt i sängen, vilket ingen partisekreterare i världen kan klara av i längden.

    Jag beklagar Sofias Arkelstens avgång. Denna urtyp av ”moderat” i meningen okunnig, naiv, girig och oduglig, har varit en mycket stark företrädare för Moderaterna. Hon har som ingen annan ”gett moderaten ett ansikte”, den tydligaste VDN-märkta moderaten och var den tydligaste vägvisaren för moderaterna valnederlag 2014. Hon var inte alls samma notoriska lögnare som Reinfeldt själv.

    Det bästa vore naturligtvis om vi haft nyval igår, så att vi slapp se på när moderaterna demonterade och avdemokratiserade landet.

    Posted by alfverner @ 1:32

  • 19 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu