• SJAB 09.04.2012

    Restidsgarantin som infördes av Jan Forsberg saknar kopplingar till ansvaret för förseningen. Ett havererat godståg kan stanna ett X2000 och en nedriven kontaktledning på X2000 kan stoppa ett lokaltåg etc. Det var naturligtvis inget problem att lägga ansvar på SJ totalt sett, när hela ansvaret vilade på SJ, inklusive godståg och Banverk. Idag kan ansvaret härledas till en verkstad, eller ett eftersatt underhåll från trafikverket. Det kan bero på att SJAB urholkar utbildningar för personalen så att man inte längre klarar ens de enklaste fel, eller den kan bero på att värmeanläggningen för växlar inte fungerar.

    Detta vet alla i den operativa organisationen, ändå sitter den fullständigt inkompetenta och huvudlösa SJAB-ledningen och inför en resegaranti utifrån en tidsfaktor.

    Problemet med den avskedade VD:n Jan Forsberg, var att han aldrig begrep att sköta företaget ens på företagsekonomiska grunder. Det räckte alltså inte med att inleda demonteringen av järnvägen med det trafikpolitiska beslutet om uppdelning och marknad, SJ fick en utomordentligt värdelös person att leda företaget, intill historielöshet, tystnad, lojalitet, timanställningar, förenklingar, eftersatt underhåll, försämrade utbildningar OCH en restidsgaranti som hade gjort SMHI ansvariga för om det regnade. Det är så obeskrivligt obegåvat och talanglöst och vittnar så mycket om en stendöd organisation som inte kunde nå Jan Forsberg med denna den absolut enklaste av sanningar.
    Det BORDE slå tillbaka på både revisorer och SJABs styrelse och i synnerhet de två sovande fackliga representanterna, inklusive naturligtvis Ulf Adelsohn.

    Posted by alfverner @ 16:18

  • 31 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu