• @gudschy @M_Wetterstrand @MSahlin Tre tanter som nischat in ett PK-ämne och puttrar runt och mottager jubel, en livsstil. Men resten då?

    @alfverner Vill du byta? Låter som du tycker det verkar bekvämt och oförtjänt. Vad tror du vi gjort för att komma hit? Latat oss?

    Bakgrund
    Kampen om parkettplatserna efter avslutad politisk karriär är hård. Från en aktiv politisk karriär återvänder man till det civila samhällets marknadsplats. T ex var Björn Rosengrens privatisering av vårt gemensamägda Televerket knappt genomfört förrän han tog plats i ett lukrativt avtal med Kinnevik. Han är efter den politiska karriären god för över 100 miljoner och var den som tillsamman med Göran Persson tvättade bort socialdemokratins ideologiska botten och förvandlade partiet till ett rent maktparti.
    Mona Sahlins betydelse för hur dagens samhälle ser ut är betydande. Hon har en lång politisk ickekarriär bakom sig, där hon i första hand borde ihågkommas som den som var helt emot sitt eget beslut att balansera ett rödgrönt alternativ hon inte själv trodde på. Hennes eventuella ideologiska insikt har aldrig fått inkräkta på hennes roll och karriär i partiet. Inte ens den mest plumpa och förnedrande kommentaren från Göran Persson 1997 rubbade hennes karriärambitioner. Hon är politiskt död och har absolut ingenting att tillföra, mer än som ”kändis” och bidrar därför starkt till politikerföraktet.
    Maria Wetterstrand kompetent, vältalig och tillhörande miljörörelsen, med vägrar se girigheten som motor i miljöförstöringen. Borde arbetat som miljöminister åt Jonas Sjöstedt, liksom Gudrun Schyman borde haft hand om jämställdhetsfrågor inom Vänstern.
    Det som händer när dessa tre uppträder som tillsammans som politiska kändisar är att politiken förvandlas till gyckelspel. Att till intet förpliktigande stå i medelklassen och sparka in öppna dörrar till en kopp kaffe och en muffins skadar allvarligt förtroendet för hela den politiska processen. Politik har blivit en karriär, vilket blir det förhärskande budskapet. ”Var det detta som blev resultatet?” Allt medan segregation, nyliberalismens kriminalitet inom och utanför systemet tar livet av landet och världen, så reser politiker som ansvarat för utveckling, runt som ett resande teatersällskap och talar jämställdhet.
    Nu till Marias frågor:
    1.
    Vill du byta?
    Mitt politiska offer är att 2009 försöka bringa ordning på SJAB, Detta ledde till avsked och jag deklarerade för 750:- som årsinkomst i årets deklaration. Det jag berättade är idag, 3 år senare, ett fullbordat faktum och Jan Forsberg kastas ut med miljonersättningar. Det jag gjorde krävde ett personligt offer, där hamnar aldrig ni. Samtidigt ser jag rättsstaten som helt upplöst. Det fanns inget demokratiskt utrymme att kritisera SJAB och 6 helidioter inklusive advokaten i AD, fattade aldrig vad frågorna handlade om. I det fallet ser jag ingen skillnad på Nordafrika och Sverige.
    Nej, jag vill inte byta. Däremot skulle jag kunna ta ett politiskt ansvar mot de statsbärande partiernas pragmatism och sätta ideologin på dagordningen. Jag skulle gå mot ”att vara för kärnkraften när den fungerar och emot den vid härdsmälta”, som exempel på socialdemokratins populism.
    2.
    Låter som du tycker det verkar bekvämt och oförtjänt?
    När det gäller Mona Sahlin, så tror jag att lösningen på allt är att ge alla 145 000:- i månaden. Hon har absolut ingenting att tillföra och är än mindre förtjänt av någon uppmärksamhet.
    Maria Wetterstrand, tja, förtjänt? Att efter ett redan lukrativt politiskt uppdrag, inkl. lön och uppmärksamhet…Frågan ligger inte där. Det handlar om att mobilisera all kompetens som är nödvändig på de ödesfrågor vi står inför. Du ska inte fjolla runt i medelklassen och dricka kändishonung. Du ska stå med uppkavlade ärmar och bidra till jordens överlevnad.
    Gudrun Schyman. Det är ren skandal. Gudrun har i grunden den ideologiska insikten. Detta är ett medelklassprojekt, en utskuren del av ett större sammanhang, någon slags revansch som bara matar hennes exhibitionism. Exhibitionismen är ok som personlighetsdrag, men hon borde kunna klara av den genom att lyfta de ideologiska frågorna. Hon vet mycket väl att Jonas Sjöstedt är en av våra mest kompletta politiker någonsin och borde ansluta sig. Men precis som all annan prestige, så drabbar den vänstern. Det gör hopplösheten desto större.
    3.
    Vad tror du vi gjort för att komma hit?
    Mona Sahlin – Ingenting. Tvärtom har hon störst ansvar för partiets ideologiska förfall och att Sverige befinner sig i ett katastrofläge.
    Maria Wetterstrand – Lyft miljöfrågorna, även om lösningarna är marknadsbaserade.
    Gudrun Schyman – En sällsynt begåvad personlig marknadsföring, från profilax, till debatt.
    4.
    Latat oss?
    Ni är inte på något sätt mer eller mindre belastade än någon annan. Ni har fått ett medialt genomslag och utnyttjar kändisskapets möjlighet att mata era självbilder. Jag är inte imponerad av efterpolitiker som slår in öppna dörrar, samtidigt som styrelserummens tunga ekdörrar stängs, förseglas och bygger furstendömen slasch avdemokratiserar Sverige och Europa med hjälp av en politisk ledning som inte förstår att man driver in oss i 1920-talets Tyskland.
    ____
    Så när ni fortsätter att samla trogna inne i stugvärmen, så sitter jag som uppmärksammade SJABs förfall redan för tre år sen, på en parkbänk och försöker räkna ut hur många 100 miljoner SJAB och Sverige hade tjänat på att ta mina informationer på allvar. Min nya publik är duvorna i stadsparken medan Jan Forsberg fortsätter att erbjuda sina tjänster som järnvägskonsult. Jag tror samhället hade tjänat mycket på att låta oss byta plats.
    Vi får väl se om nästa VD för SJAB blir en kvinna. Det finns väl alltid en och annan Margret Thatcher som är beredd att förbättra jämställdhetsstatistiken. Ja, herregud.

    Posted by alfverner @ 7:52

  • 22 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu