• SJAB 30.03.2012

    I SJABs värld kan man starta upp och driva projekt som kostar 50 000:- om dagen under rubriken ”man måste våga satsa”. SJAB ”satsar” i Köpenhamn och man gör det med fordon som har över 20 år i tjänst. Det är t o m så illa att Bane Danmark förbjöd någon fordonsindivid att komma över eftersom den inte var tillförlitlig och parkeringarna av fordonen på natten är så kortsiktig att de kräver personalpassning. En man sitter bokstavligen och glor på två X2000 för att säkra strömförsörjningen om det uppstår fel. Kostnad? Kanske 8 000:- per natt, 240 000:- i månaden, nästan 3 miljoner om året. För att övervaka två X2000. (Och då händer det dessutom att personal somnar på sin post, med två fordon med tomt batteri, vilket i sin tur kostar …o.s.v.).
    ”Man får va glad man har ett jobb”, säger alla och virrar på huvudet.

    Danmarksflödet har varit obegränsat, en öppen börs, där Karl XII Forsberg haft blickarna långt bort i horisonten och sett satsningarna som ekonomiskt ointressanta, men strategiskt nödvändiga. I en för personalen fullständigt grotesk satsning Odense-Köpenhamn, körde man X2000 med 10 resande och 4 personal. Dag ut och dag in belastar Jan Forsberg företaget med sin hybris och tömmer kassan med 50 000:- om dagen.
    Och alla vet vad man tycker, inklusive den passiviserade personalen. ”Detta är fullständig galenskap…, men man får vara glad att man har ett jobb”. Det är alltså så att det räknas som ”jobb” att tillfredsställa en VD på SJAB!?
    ALLA ser att kejsaren är naken. INGEN vågar/vill säga något. Så är organisationen uppbyggd och vid sidan av ”den internationella satsningen”, så är skyddet av VDn en post där ”sky is the limit”.

    Revisionen av SJAB och vilka personliga och politiska kopplingar som finns till Jan Forsberg borde vara föremål för utredning.

    Posted by alfverner @ 5:08

  • 24 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu