• Vänstern 17.02.2012

    Aftonbladets ledarblogg har inte Twitter tillgängligt för läsare. Man måste gå en omväg med inloggning i ett annat system. Detta i sig är naturligtvis oerhört genant för en ledarredaktion där tidningens varumärke ska handla om att kritiskt granska, yttrandefrihet och andra floskler.

    Som tur är har vi nu internet och Twitter etc. så dessa åsiktsmaskiners monopol kan brytas.

    Ledarbloggens senaste bidrag var så sjukt tendentiöst, okunnigt och dåligt påläst att jag anmälde den undermåliga journalistiken. Folk som skriver i dessa offentliga sammanhang måste vara mer än åsiktsmaskiner med ett rättstavningsprogram.

    Det gäller anklagelsen mot Jonas Sjöstedt om att bedriva egen utrikespolitik. Skillnaden mellan det som skrivs och det han själv skriver och uttalar är så avgrundsdjupa.

    Ledaren drar en parallell till Carls Bildt.

    Anmälan:

    1. Sjöstedt gör ingen ”Carl Bildt”. Sjöstedt bli offensivt uppringd och tillfrågad helt informellt om han vill att man ska ta upp frågan ”lite försiktigt”.
    Ska han svara nej eller?
    2. Carl Bildt ”reste hur han ville och träffade vem han ville, utan att fråga statsministern om lov”

    Det var knappast det svaret Jonas Sjöstedt gav i TV4:s nyhetssändning. Han informerade anhöriga, insatsen var marginell, informell och med facit i hand skulle UD informerats.
    TV4
    Inslaget börjar 9.40

    Den här fjädern accelererar i skallen på ett antal ”journalister” vars journalistiska missgärning i sig är det som kan omintetgöra just detta halmstrå. Just det informella spelet, den personliga kontakten, kanske någon påminnelse från den afrikanska staten om Olof Palme och Sverige som de små ländernas företrädare skulle kunna hitta öppningar.

    Sjöstedt riskerade ingenting, däremot kan en principdebatt i Sverige under pågående process, bränna ner denna möjlighet.
    Hade debatten tagits senare skulle jag förstått den men journalistcynismen och det inrikespolitiska gyckelspelet kan ha brännt ner ett halmstrå.

    Är detta parallell till Carl Bildt?
    Pressmeddelande

    Jag förutsätter att ni ber Jonas Sjöstedt om ursäkt och sätter er in i frågorna framöver eller helt enkelt byter jobb.

    Alf Carlsson

    Posted by alfverner @ 13:43

    Tags: ,

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu