• Jag frågade ”Feministiskt perspektiv” om man kunde vara feminist och Moderat.

    -ja – det är möjligt, svarade man. 4 februari 2012

    Jag frågade Gudrun Shyman samma sak:
    Vilket parti utöver Fi, kan man rösta på för att bibehålla sin feministiska trovärdighet.

    9 februari 2012
    -Inget, svarade hon. D v s man kan INTE vara Moderat och feminist och även om Anders Borg säger att han är det, så blir inte detta trovärdigt om han inte röstar på Fi.

    OK, för mig är det helt omöjligt, om det samtidigt bygger på idén om människors lika värde, vilket man också påstår att det gör. Hela det moderata idébygget vilar på det Marion Radeskij ger uttryck i en intervju 1997: http://svtplay.se/v/1392775/oppet_arkiv/oka_klyftorna_for_att_sanka_arbetslosheten

    Feminismens ideologiska problem blir då att ta strid för att både manliga och kvinnliga sjukvårdbiträden tjänar lika mycket, inte att ta strid för att dom generellt tjänar för lite. Lika lite ska dom tjäna för att rensa ut den patriarkaliska härskarkulturen.

    Omvänt blir då synpunkten på den manlige överläkaren som slutade och hade 90 000:-, samtidigt som den nya kvinnliga bara fick 70 000:- inte en fråga om att man egentligen aldrig skulle haft mer betalt än 40 000:-. Debatten blir att den kvinnliga läkaren också ska ha 90 000:- i månadslön.

    Den inskränkta feminismen är direkt kontraproduktiv och den feminismen gör kvinnors rätt till en angelägenhet för medelklassen.

    Samma problem med Miljöpartiet. Kapitalismen driver miljöförstöringen. Vinsten är alltid prioriterad och får man inte förstöra miljö i ett land, så åker man till ett annat (all outsoursing till Kina, t ex Apple). Man kan inte vara miljöpartist och vända sig till högern för lösningar.

    Feminismen, som en företeelse utanför kampen för allas rätt och lika värde, fick sin dödsstöt i Almedalen när Gudrun Schyman eldade upp 100 000:-, med förevändningen att det var billigare än en reklamkampanj.

    Därför måste människor som förstår systemens och strukturernas betydelse, d v s vänstermänniskor  inom både feminismen och miljöpartiet, ansluta sig till Vänsterpartiet om man vill behålla sin trovärdighet.

    Posted by alfverner @ 0:46

  • 29 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu