• Vänstern 03.02.2012

    Vi har en sensationsjournalistik som inte väntar på något annat än att få äta formfrågor och accelerera dom i termer av ”krig”, ”strid”, ”inre konflikter” etc.

    Vi har en väljarkår som inte vill ha något annat än den rent sakpolitiska debatten.

    Vänstern har den främste retorikern så långt generationerna kan minnas, som åtagit sig uppdraget att leda Vänsterpartiet. Hans träffsäkerhet tvingar fram en hel manual av ickeargument från högerpartierna:
    Kommunist
    K:et finns fortfarande
    Det vet vi ju, hur det gick under kommunismen
    Ofrihet
    Kontrollsamhälle
    Etc.
    Hela Alliansstaben letar innehållslösa, men värdeladdade ord…
    Ett heter ”Splittring”.

    Det är inte acceptabelt i ett läge där Europa, världen står på spel, Iran-Israel, Miljö etc. att tillåta sig älta interna diskussioner kring hur laguppställningen ska formas i massmedia.

    Människor har RÄTT att slippa ett partis inre angelägenheter om hur det organiseras. Det är ett direkt politiskt tjänstefel att suga energi ur det stigande intresset för Vänsterns lösning, där hela den reaktionära Moderatpolitiken börjar visa sina resultat och där landet dräneras på sina tillgångar av riskkapitalbolag rakt framför ögonen på medborgaren. Det är absolut den sämsta tajming att börja tjafsa offentligt i en fråga, som för länge sen etablerats på allas dagordningar, där t o m Anders Borg deklarerar sig som feminist.

    Vänsterpartiets högsta ledning har 3 punkter som avgör valet 2014:

    1. Jonas Sjöstedt är den som har den största förmågan att nå ut. Han ska absolut ges de maximala förutsättningarna att fokusera utåt och den inre debatten får absolut inte ta energi, tvärtom ska han ha en stab som stödjer och avlastar. Detta är oerhört avgörande för Vänsterns förmåga att nå ut och skapa trovärdighet.

    2. Det ska produceras en ”FÖR” – politik

    3. Det offentliga rummet ska ENBART innehålla den sakpolitiska diskussionen.

    Lyckas inte Vänstern med det, så är det godnatt. Skulle man å andra sidan lyckas med det, är jag övertygad om fler kvalificerade människor börjar ansluta sig och att det går att bygga för ett framtida regeringsinnehav.

    Posted by alfverner @ 12:15

  • 22 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu