• Okategoriserat 29.01.2012

    Jag har en religion som värkts fram under 1000-tals år.  Den vandrar över förtryck och fattigdom, över ståndssamhälle och klassamhälle, över rösträtt och Saltsjöbadsanda över nazism, folkhem och demonterande nyliberalism.

    Det som har uppnåtts är grundlagsskyddade rättigheter som handlar om förening, yttranderätt, t o m allemansrätt. Och mitt i detta har de humana vetenskaperna tagit plats, filisofierna, sociologierna och psykologin i hög grad på religionens bekostnad. Religionen har skilts från staten, religionen har blivit den privates angelägenhet och Gud ske lov, verkar den sista spillran religiösa (KD) som hävdar inflytande över det civila samhällets rätt att fatta beslut på rationella grunder, gå mot sitt slut.

    DÅ, mitt i all denna befrielse av religiös vidskepelse i det offentliga rummet, står plötsligt ett gäng med Niqaber och Burker och vill förflytta samhället tillbaka till medeltiden. Den rättigheten att dela ansiktets uttryck ska plötsligt fråntas den svenske medborgaren, anonymiteten blir legio och naturligtvis kommer det att uppstå fullständigt sinnessjuka situationer i skolmiljön, som om inte dom hade problem nog. Den totala ideologiska inkompetens som visas av Skolverket är häpnadsväckande och hur ska dom ställa sig när Ku Klux Klan ställer samma krav, som Jesús Alcalá skriver, http://www.dn.se/debatt/ar-burka-i-skolan-viktigare-an-ratten-att-rora-sig-fritt.

    Valet för Burka och Niqab-anhängare är inte acceptansen hos det svenska samhället, utan att flytta tillbaka till den medeltid där detta anses tillhöra något grundläggande positivt. Jag är INTE intresserad av att generationers landvinningar av jämlikhet och öppenhet ska elimineras av ett fullständigt *huvudlöst Skolverk. Beslutet spiller över och egentligen sätts hela förtroendet för Skolverket som tillsynsmyndighet på prov. Är detta en myndighet som verkligen kan garantera ungarnas rätt till en bra skola?

    *Huvudlöst…där behövs varken Burka eller Niqab.

    Eller så är det just det det gör.

    Posted by alfverner @ 11:57

  • 38 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu