• Okategoriserat 27.01.2012

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kippa

    Hela hyckelsällskapet är församlat för att hylla Raul Wallenberg och där mitt i förljugenheten står männen med sina kippor. Ingen reflekterar, ingen fattar någonting i hela församlingen.

    På Wikipedia läser vi om Kippa.
    ”en form av huvudduk eller kalott, som judar bär i synagogan och vid andra religiösa tillfällen som ett tecken på aktning.”
    Men det är bara männen som bär kippa.

    Mansstrukturen är så etablerad och självklar att ingen reflekterar.

    Kippans verkliga symboliska värde ligger i att visa Gud var människan slutar. De människor som stiger in i kyrkan/synagogan måste visa denna begränsning mot Gud.

    Med människor menas män och mitt i detta hyckelgyckel talas om människors lika värde.

    Vad är det världen verkligen har lärt sig av förintelsen?
    Absolut ingenting, inte minst minnesstunden i Storkyrkan visar det, där sionismen inte tvekar en sekund att utnyttja stunden för sin propaganda.

    Och bakgrunden med segregation, extrem rikedom och massarbetslöshet, d v s de faktorer som triggade syndabockspolitiken drivs med fast hand av just det etablissemang som framträder i Storkyrkan och i EU lyfter Reinfeldt och Borg, med stöd av socialdemokratin, över demokratin till  banksystem och finansiärer. Man bygger hela sitt beslut på att länders skuld beror på att de fattiga inte är tillräckligt fattiga och man tvingar länder att lägga bördan på de fattigas axlar, samtidigt som t ex Caremas ägare bygger en våning på Östermalm för 65 miljoner, efter att ha lyft pengar från de svenska skattebetalarnas tro om att pengarna skulle gå till vården. Den erfarenheten, den kunskapen om vilka strukturella problem som ledde fram till förintelsen har man inte lärt sig någonting om överhuvudtaget . Inte med ett ljud berörs bakgrunden till förintelsen, inte med ett ljud dras paralleller mellan massarbetslöshet idag och massarbetslöshet i 20-talets Tyskland. Däremot dras paralleller mellan bojkott till judiska bolag. Man minns elden, men man minns inte de gnistor som tände den.
    Jag har full respekt för förintelsens offer och erkänner utan vidare deras rätt att minnas och högtidlighålla lidandet i sin historia. Det vi såg i Storkyrkan var något helt annat, en politisk manifestation och en skam för både Raul Wallenberg och de judar som mördats i antisemitismens namn.

    Raul Wallenberg finns överallt. Han finns i Israel också. Vad heter han?

    Posted by alfverner @ 11:13

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu