• Okategoriserat 26.01.2012

    Det är EFTERFRÅGAN och inte skattesatsen som ger nya jobb. Det behövs ingen utbildning för att begripa det.

    Stjärnduon Reinfeldt/Borg har plötsligt INTE RÅD att införa ett sjätte jobbskatteavdrag. Men herrar Fårskallar, det skulle ju SKAPA FLER JOBB. Det var ju för ända in i helvete ingen kostnad, ingen utgift. Detta genialiska politiska grepp var ju er lönsammaste investering för fler jobb och nu plötsligt HAR NI INTE RÅD MED FLER JOBBSKAPANDE ÅTGÄRDER.

    Det som var investeringen för fler jobb, är alltså nu för dyrt att genomföra. Mina vänner, detta handlar inte längre om politik, utan om logik och mattematik. Dumheten visar sig i hela sitt utfall och Moderaternas stabila politiska försprång bygger på en illusion, ett korthus, som skulle rasa om oppositionen kunde mobilisera åtminstone lite dålig andedräkt. TYSTNADEN kring den svenska konkurs som Moderaterna så noggrant byggt upp för Sverige, är Reinfledts starkaste vapen och i debatterna återstår bara att kalla Jonas Sjöstedt för kommunist och lägga alla massmord i världshistorien på vänsterns axlar, d v s mobilisera all vulgärretorik som är möjlig.

    Jobbskatteavdragen har använts för att köpa medelklassen. Nu faller hus- och lägenhetspriser, arbetslösheten stiger, fler blir arbetslösa etc. och det finns inte mer pengar att handla medelklass för.

    Naturligtvis har inte jobbskatteavdragen skapat ett enda nytt jobb. Tvärtom har de grupper, som verkligen behöver konsumera till normalstandard förslavats i fattigdom och de 65 miljoner som Caremas grundare flyttar från vården över till ett privat boende på Östermalm är knappast något som sätter igång samhällsmaskineriet.

    Ekonomer ska inte tillfrågas överhuvudtaget. Deras förtroendekapital är helt, fullt och totat förbrukat. Ekonomer ska göra som dom blir tillsagda och i övrigt stänga om sig i sina rum och räkna. Nu krävs att ideologerna, de som förstå hela sammanhang, tar ett steg framåt och backar upp de individer i riksdagen som också gör det, d v s i första hand Jonas Sjöstedt.

    Vi tar det en gång till: DET ÄR EFTERFRÅGAN OCH INTE SKATTEN SOM STYR PRODUKTIONEN. Anders Borg finansminister? Han är den som fattar minst.

    Posted by alfverner @ 16:27

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu