• Okategoriserat 25.01.2012

    För att överhuvudtaget förstå politik och ekonomiska konsekvenser, så måste man förstå vad INFLATION betyder och det är betydligt enklare än vad både politiker och ekonomer vill göra gällande.

    Inflation är ett tillstånd där individen tar ut ett större konsumtionsvärde ur systemet än vad man tillför i produktion. – SLUT

    Vinsten som uppstår vid t ex försäljning av ett egnahemsboende är alltid inflationsdrivande. På en marknad säljer man inte sin lägenhet, man säljer frånvaron av andra lägenheter, vinsten uppstår p g a ett bristtillstånd. Man tillför alltså inget värde, däremot tar man ut ett värde för privat konsumtion som inte motsvaras av en produktion – INFLATION.

    Arv och gåvor är andra exempel som uteslutande är inflationsdrivande.

    En antiinflationspolitik kräver därför att marknaden regleras och där man i princip överför all ”vinst”, alla arv alla gåvor till staten. Men detta är Utopia och inte ens önskvärt i sin mest renodlade form. Men politikens riktning måste finnas där och insikten hos alla att den ena eller andra extremen försätter ekonomin i stagnation.

    För att förstå skillnaden i politiken så måste man förstå riktningen. Man måste förstå att konfiskation av ett arv är lika illa som att avskaffa skatten på samma arv. Det är och har varit helt nödvändigt, för att upprätthålla samhället att beskatta, d v s hålla nere inflationen, d v s hålla nere det förhållandet att vissa människor lever på andra människors bekostnad.

    Hur resonerade då begåvningsreserven inom Svenskt Näringsliv. http://www.svensktnaringsliv.se/multimedia/archive/00020/Fem__r_utan_arvs-_oc_20440a.pdf som ju är dom som representeras av Moderaterna.

    -”behovet av skatteplanering för generationsskifte har försvunnit”, d v s behovet av att lura systemet har försvunnit. Behovet av kriminalitet för att behålla förmögenheterna inom ”familjen” har försvunnit.

    -”Underlättat ägarskifte”, d v s försvårat för samhällets verkliga talanger att få utrymme, vilket i sin tur utvecklat nya kriminella subkulturer, vilket är ett accelererande resultat av idag.

    -”Må dessa skatter vila i frid och inte återuppväckas av populistiska skäl.” skriver Krister Andersson på svenskt näringsliv, utan att ha den minsta aning om konsekvenserna.

    ”Arvtagarna” tillför inte motsvarande värde som man tar ut. ”Någon annan” måste betala deras välfärd. ”Någon annan” som inte finns i Svenskt Näringslivs analys, men som måste finnas i den politiska.

    ”…en av landets tyngsta moderater, finansborgarrådet Sten Nordin.” står det i DN idag, vill plötsligt reglera igen.
    ”– Om man tittar på andra länder med hög skuldsättning och bostadsmarknadsproblem ser man hur snabbt en vändning kan slå ner på konsumtion och den övriga delen av ekonomin, säger han i en intervju med DN.”

    Men käre Sten Nordin, detta borde man förstått INNAN. Detta är så självklart att varje politiker som inte förstår sammanhangen borde gå till arbetsförmedlingen och hämta en kölapp. Det är själva regleringen/regleringsgraden som är det politiska verktyget. Det verktyg som Moderaterna och deras lydpartier så systematiskt har avskaffat. NU kommer Sten Nordin på att bostadsmarknaden behöver regleras, nu när man redan byggt in förhoppningar i befolkningen om det eviga pyramidspelets välsignelse på bostadsmarknaden. Sten Nordin, Anders Borg, Reinfeldt och allt vad dom heter har offensivt drivit in inflationen i systemet och nu när deras eget korthus vacklar, så ropar man på regleringar och samtidigt som den mest överskattade politikern, den högsta ansvarige hyllas som den främste finansministern i Europa. Det var synligt från dag 1. Sverige och Europa styrs av ett B-lag och att komma in med ett Vänsterparti och bringa ordning i denna politiska och intellektuella kollaps får nog anses som ett av de modigaste projekten någonsin.

    Och det är väl inte så i den politiska psykopatins tid, att finansborgarrådet Sten Nordin har synpunkter på att Nordeas Bankdirektör Christian Clausen , tar ut 100 villkorslösa bonusmiljoner vid 60 år och tjänar 50 miljarder kronor på för höga räntegap, förskingrade pensionsfoder, för höga förvaltningskostnader, uppsagd personal och usel ekonomisk rådgivning d v s är offensivt inflationsdrivande genom att dela ut 40%-iga siffror till ägarna. http://www.nordea.com/Investor+Relations/Nordeaaktien/Information+om+utdelning/774902.html

    Att ta ut mer ur systemet än vad man tillför. Att sätta Anders Borg till att lösa de ekonomiska problemen är som att be pyromanen släcka branden och uppvaknandet hos medborgarna kommer att hetsa polariseringen, liksom alternativen till hur lång tid man vill ge parlamentarismen att lösa problemet.

    Den arbetsbörda som ligger på Jonas Sjöstedt är omänsklig, men jobbet måste göras. Kravet på aktivitet bland de vänsterintellektuella som suttit instängda i sin medelklass är betydligt mer akut uppfordrande än valet av socialdemokratisk partiledare. Samhällskroppen förblöder under Moderaternas ledning.

    Posted by alfverner @ 9:43

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu