• Folkhemmet, Moderaterna 24.01.2012

    Förr. Om åren. Tidigare. Då samtal, kompromisser och respekt för människor var något som omgärdade det offentliga samtalet och besluten, så gick man i demonstationståg och samlade människor kring olika krav. Detta är en förlegad form för påverkan.

    Det som gäller nu är kriminalitet. Kriminalitetens ska vara omfattande, systematisk och gynna ägarklassen. Det är utifrån detta som Moderaterna och deras lydpartier fattar sina beslut. Man förbättrar helt enkelt brottsstatistiken genom att avkriminalisera den. Avskaffad gåvoslatt, avskaffad arvsskatt, Rut- och Rotavdrag, sänkt restaurangmoms. Omfattande fusk, svårkontrollerat – avskaffa. Det hade naturligtvis varit mycket bättre att höja lärarlöner, än att stoppa ytterligare 12,5% vinst i krögarnas fickor. Samtidigt köper man medelklassen genom jobbskatteavdrag och svälter ut de arbetslösa och kallar det arbetsmarknadspolitik.

    Alliansens politik bygger helt enkelt på kriminalitet och de rikas rätt att ta för sig. Med det följer att det inte finns samma krav på hederlighet och moral som hos det som betraktas vänster. Därför rinner de kriminella ministrarna som avsattes strax efter tillsättandet igenom det moraliska nålsögat relativt smärtfritt. Det är t o m så att den kriminelle Tobias Billström, som inte betalat TV-licens förrän han själv fick makten, står upp och talar som om han har något förtroende, när han bara är en simpel tjuv. Dock klarade man inte Sven-Otto Littorin som säkert hade hög svansföring i sexköpslagen, samtidigt som han drev planlöst bland horhusen. Men det hindrar naturligtvis inte att hans nätverk tycker att det är nonsens och tar hand om honom.

    Det är helt enkelt skilda moraliska förväntningar på vänster och höger som genomsyrar hela politiken och som har sin spegel i väljarnas moral. Därför slaktas Juholt och därför sitter Tobias Billström kvar.

    Posted by alfverner @ 10:37

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu