• Okategoriserat 10.11.2010

    Det är inte väljarna som övergivit socialdemokratin, det är socialdemokratin som lämnat väljarna och det gjorde man redan med den plattfotade revanschisten från Katrineholm och gamängen Rosengren. Dessa två charlataner våldtog det socialdemokratiska partiet så intensivt att man vred hela axeln till höger. Eftersom partiets grund var klasskampen, så trodde man förmodligen att partiet skulle efterfrågas ännu mer om man ökade klassklyftorna. Man gick t o m så långt att man blev herremän själva. Problemet var att väljarna inte förstod piruetterna. Man förstod inte hur gamla klassiska begrepp som ”heder och samvete” skulle kunna länkas till sin egen partiledning och de socialdemokratiska väljarna tappade fotfästet.

    En del såg att VP tagit över den socialdemokratiska traditionen, andra följde i Perssons spår och gick högerut medan ytterligare några valde att skylla på invandringen och lät sitt hat segla ner i valurnan.

    Vad har vi då kvar?

    Mona Sahlin visade prov på en utomordentligt dålig timing. VP ut, VP in och VP ut igen. I ”lyssnandet” är hon liksom ständigt ur fas, utom de sista debatterna före valet. Thomas Östros – föddes ur fas. Detta kan man diskutera och utveckla, men ytterst handlar frågan om hur partiets och väljarnas identitet åter ska kunna förenas. För det är ju trots allt det man tappat, med alla ”affärer” och ekonomiska privilegier i ledningen. Det är helt enkelt svårt för folk att förstå hur människor blivit mångmiljonärer på att sjunga internationalen.

    Posted by alfverner @ 20:36

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu