• Okategoriserat 10.11.2010

    Thomas Mattsson har i 300 kommentarer fått sin nacke bruten för sin publicering av bild och namn på den åtalade ”Malmöskytten”. Intelligenta, framsynta och begåvade människor har skänkt detta journalistiska rötägg sin dyrbara tid. I upprepade inlägg har Mattsson uppmanats att konkretisera vad han menar med ”allmänintresse”, vilket han naturligtvis inte berör med ett ord mer än ”att det finns”; ” det föreligger ett uppenbart allmänintresse”, skriver han.  Och då, som en blixt från klar himmel – Karldjäveln vet inte vad ordet betyder. En analfabet som chefredaktör för Expressen, är det möjligt?

    Det finns ett allmänt intresse av att veta vad Malmöskytten heter. Ett ALLMÄNT INTRESSE. Detta är någonting helt annat än allmänintresse.

    Allmänintresset när det gäller Malmöskytten är:

    1. Att polisutredningen ska få jobba ostört

    2. Att det inte utvecklas ett martyrskap som uppmuntrar andra att göra samma sak

    3. Att det inte eskalerar i hämndaktioner.

    Ett allmänt intresse är ett behov av skvaller.

    Ett allmänintresse är att maximera resultatet utifrån det långsiktiga samhällsbygget.

    En sådan biverkning verkar Malmöpolisen ha uppnått med gripandet – man har visat att man står till alla medborgares förfogande och har vunnit förtroende hos grupper som inte accepterat polisens roll i samhället tidigare. Den stora polisinsatsen har utöver själva gripandet haft ett stort allmänintresse, som har haft ett mer eller mindre allmänt intresse.

    Chefredaktör på Expressen?

    Hade jag suttit i Expressens styrelse hade Mattsson skickats ner i arkivet enkel resa.

    Det finns kanske inget allmänt intresse av att Mattsson ska kunna svenska språket, men det finns ett stort allmänintresse av att ha bildade redaktörer, som kan höja folks bildning och inte sänka den.

    Posted by alfverner @ 14:12

  • 31 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu