• Okategoriserat 08.11.2010

    Låga lärarlöner?

    Jag fattar ingenting. Det är väl fullständigt självklart att lärarlönerna ska vara låga. Sverige har inget som helst behov av utbildade människor, vi går mot ett tjänstesamhälle för det breda folklagret, med en liten exklusiv spetskompetens, som dessutom kan handlas upp till lågt pris utomlands. Sverige behöver skoputsare, städare, butlers helt enkelt som servar den allt mer avskärmade övre medelklassen och uppåt.

    Hade Sverige haft en politisk ledning som såg Sverige som ett land som man byggde gemensamt och med utgångsläget att alltid leta efter de bästa forskarna och de bästa ledarna, så hade jag förstått kravet på högre löner och högre status för lärarna som är verksamma i det breda folklagret, men inte nu när Sverige är en liten del av EU. Det systemskifte som Alliansen påbjuder förutsätter helt enkelt en stor outbildad majoritet som kan serva arvtagarna. Det är dessutom en definitiv förutsättning för att Alliansen ska kunna behålla makten, att folk saknar utbildning.

    I en marknadsekonomi betalar man löner utifrån hur lätt det är att få tag i personal – och det är lätt.

    Sen kan man betala utifrån att man vill ha mer kompetens, företagsledarna själva kör bonuslöner som man korsbefruktar till sina kompisar i nätverket. Men det är ingen som vill har lärarkompetens – då hade man naturligtvis betalat för det för länge sen.

    Posted by alfverner @ 23:28

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu