• Okategoriserat 03.06.2010

    USA:s skuld över 13 biljoner dollar, vilket i sin tur är 90% av deras BNP, d v s grundbulten i den västerländska marknadsekonomin lånar duktigt till sin konsumtion, d v s fram till en viss punkt, när långivarna vill ha tillbaka sina pengar. T ex Kina.
    USAs militärbudget under Hoppets president är 4 630 miljarder kronor och man kommer förmodligen att behöva varenda krona för att dels kriga sig till låga bensinpriser, där vi nu är inne i all time high 5.73 kr per liter i USA och dels försvara sig mot fodringsägarna.
    USAs ekonomi bygger på ett bensinpris som är mer än hälften så lågt som Sveriges, där bara bensinskattens andel i Sverige är (ca) 7 kr, en skattesats som tas ut av den förbannade staten för att tvinga på medborgarna nya vägar och generell välfärd.

    Vad som också eventuellt skulle kunna vara en fundering är Sveriges vandring i USAs fotspår från ”blandekonomi” till ”marknadsekonomi”. Jag är inte helt säker på att girighet och konsumtion på morgondagens bekostnad är lösningen…

    Däremot tror jag stenhårt på timanställningar till förortsfolk i ytterområdenas hyresrätter och med löner som precis går jämt upp för överlevnaden.
    För nån måste i slutändan betala till pyramidspelets topp och alla kan ju inte låna.

    Det ska bli ”spännande” och ”intressant”.
    För det är väl inte på riktigt…det är väl bara ett TV-spel.

    Posted by alfverner @ 9:09

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu