• Folkhemmet 07.01.2010

    Låten: Mikael Wiehe – Flickan Och Kråkan

    Miljön

    Vinterpinan låter piskan vina över fäladen. Snön pudrar landskapet och i träden hänger smycken som ingen människohand är mäktig. Sakta stiger solen upp och låter kristallerna förföra även den mest förhärdade. Hästarna väntar i stallet och jag avvaktar det lugn i vindarna som krävs för att deras glädjegalopper inte ska övergå i sken och brutna ben.

    Omständigheten

    Bror är på tillfälligt besök i Rom för att undkomma sin 60-årsdag och frun är i Marocko för att ta emot pris som bästa säljare. 1:a pris: två ishockeymatcher i Vancover…

    …märkligt hur man använder bestraffning som förstapris, men det är väl tänkt att det lidande som två ishockeymatcher i OS utgör ska göra resten av året så mycket lättare.

    Betraktelsen

    Jag har botaniserat runt bland bloggar och som ny i branschen konstaterar jag att det var ju in i helvete vad skit det skrivs. Var det detta som blev resultatet av 9 årig grundskola och 3 års gymnasium? Snacka om uselt förvaltade skattemedel. Det är nästan så man skulle kräva att analfabetismen återinförs, för då finns åtminstone hoppet kvar om att världen ska kunna bli en liten bit bättre att leva på utifrån utbildningsperspektivet och att man slapp få ytligheten formulerad i ord. ”Smycken, kläder, mode och så det där lilla motbjudande navelluddet som ska beskrivas in i detalj, ”jagets” exponering och totala brist på självinsikt och än mindre självkritik.

    Jag vet inte om jag ska tycka synd om dessa bloggare eller förakta. Där finns en paradox i den bristande självinsikten, ”hoppas de aldrig upptäcker sin inskränkthet” eller frågan kring Anna Anka; Är hon verkligen så obegåvad eller är hon bara en beräknande cyniker som vet att ”äckel har en marknad”.

    Ser man bloggnivån, så är det inte utan att Ankan ligger väldigt rätt i sitt varumärke.

    Funderingen

    Framtidstro?…ja vi får se.

    Ser man till bloggeriet så finns varken historia eller framtid, då finns bara nuet och dessutom våldsamt exploaterad av Kinnevikare, Berlosconiare, Murdochare etc. Intellektuella och politiska avfalls- och destruktionsanläggningar som lever på att destruera de värden som skiljer människorna från djuren.

    Livet

    Jag tror jag tar ut hästarna i stallet istället.

    (i stallet, istället, märkte ni? Det är väl så man får se det, att orden är en paljett som man kan blanda på och klicka ut, för klickandets egen skull i väntan på att ordet ”mode” spricker som en såpbubbla och ankan serveras som sprängd anka.)

    Alfverner

    YouTube Preview Image

    …jag undrar om inte denna video är TVs svar på Bloggsverige.

    Posted by alfverner @ 11:12

    Tags:

  • 11 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu