• Okategoriserat 29.06.2012

    Ang. en politiskt anpassad ledarsida (skolan denna gång) som berättar om branden först när skogen har brunnit ner.

    Sverige är ”bäst i EU-klassen”. Ägarnas ungar går på Lundsbergs och de framtida slavarnas ungar får fri dator och självstudier i 3 år. Marknad och marknadslöner gäller inte statligt/kommunalt och i regeringen sitter den som kan minst och som inte förstår den forskning som bedrivs inom skolan som skolminister och de som accelererade Sverige in i nyliberalismen, Göran Persson och Björn Rosengren, sitter idag på 100 miljoner i förmögenhet, inkl. socialdemokraten Ola Sahlsten i ”världens bästa skitskola”. Det centrala EU-projektet har ”fri rörlighet av…” som lag och ”fri konkurrens” som kör över möjligheten till att styra landet och Alliansregeringen privatiserar allt som går på ideologiska grunder.
    Resultatet är en slavarmé på timanställning, växande arbetslöshet, trygghet kopplad till företag och föreningar istället för staterna och en fullständigt urholkad ekonomi. I Italien styrs 25% av maffian och vår maffiasiffra i Sverige är kraftigt stigande p g a ”det privata”. På samma sätt som Italien hade Berlosconi, så har vi Reinfledt, som bäddar sängen för maffian OCH den utbildningsnivå som maffian behöver.
    Fler yttre tecken visar att Sverige inte längre är ett land. Vi har inte ens inre solidaritet till samma elpriser, vi fyller inte hockey-VM och intresset för OS i London är all time low. Samtidigt trycker omvärlden på och vill ha sin del av den materiella levnadsnivån. Asiens extremt låga villkor konkurrerar ut den svenska produktionen och de rika i Sverige kräver lågar löner för att möta detta och investerar i inflation istället för produktion. Samtidigt ökar arbetslösheten, med automatik och vi försörjs tillfälligt/inflationen hålls tillfälligt nere, av billig import. Ett tag, så länge man vill sälja på skuldväxlar. Bakfyllan drabbar nu EU som helhet och strax är pengarna i Grekland slut, och vi svenskar hjälper till att hålla ägarklassen skadefria, samtidigt som soppköken ringlar sig allt längre och omfattar alltfler ur den lojala medelklassen.

    I det läget sitter Aftonbladets ledarredaktion och gör skolproblematiken till en intern angelägenhet för den skola, som egentligen inte levererar annat än vad systemet förväntar sig: Analfabeter som inte ställer krav.
    Men även där missar systemet. Man ställer krav. Man väljer bara ett annat sätt att formulera sig på, t ex genom grov kriminalitet, regelrätt krig mot den svenska öppenheten och regelrätta kravaller, där samhället får tillbaka sin investering i ”det fria valet”.

    Konsekvenserna av den här nyliberalismen visste alla bildade människor långt innan den politiska aphyllan kommunaliserade skolan och människorna lämnades åt det fria val, där 80% vill ha SvT:s utsändningar i forbolls-VM, utan reklam, men där det politiska beslutet om valfrihet istället går mot att idrotten stannas mitt i matchen för att få plats med ännu mer reklam.

    Och medan pyromanerna i Alliansen fortsätter att hälla bensin över Sverige, finns det ingen som kräver nyval. Man är mer upptagen av att sitta och plottra i sina positioner och fylla några spalter efter att man löst melodikrysset.
    För det är ju trots allt så, att de materiella omständigheterna sätter agendan för tyckandet. Och plottrandet.

    Posted by alfverner @ 4:56

  • 29 Responses

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu